marți, februarie 25, 2020
Politica

Șerban Nicolae, discursul nerostit azi în Parlamentul României

Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au participat, luni, la ședința solemnă a Parlamentului organizată cu ocazia Zilei Naționale a României, cei doi au susținut discursuri, alături de președinții celor două camere ale Legislativului, Teodor Meleșcanu și Marcel Ciolacu. Senatorul Șerban Nicolae și-a publicat pe Facebook discursul nerostit.

loading...

”Cu fiecare ocazie, celebrarea Marii Uniri trebuie să aducă aminte numele unor locuri și oameni, precum și datele fără de care Marea Unire s-ar fi înfăptuit cu întârziere sau nu s-ar mai fi înfăptuit – Regele Ferdinand, Constantin Prezan, Alexandru Averescu, Ioan Dragalina, Eremia Grigorescu Ionel Brătianu, Regina Maria, Pantelimon Halippa, Iancu Flondor, Ioan Flueraș, Vasile Goldiș și Iuliu Maniu. Sutele de mii de ostași români, în majoritate voluntari, alături de preoți, învățători și conducători ai comunitaților, au dat măsura voinței unice într-un moment astral al istoriei Țării. Mărăști, Mărășești și Oituz sunt paginile noastre de zidire prin sacrificiu. 27 martie, 28 noiembrie și 1 Decembrie sunt momemtele de unitate pur românească într-o voință strălucită de Unire.

În urmă cu o sută de ani, Armata Română elibera Budapesta și viitorul stat maghia de pericolul bolșevismului, dând o lecție de solidaritate, eficiență și civilizație.România nu are un centenar de existență. Un popor milenar și o Țară într-o luptă epopeică pentru libertate și demnitate nu are a da examene de identitate și adeverințe de vechime. Traiască România eternă!”, a scris Șerban Nicolae pe pagina de socializare.

loading...
loading...

Leave a Response