sâmbătă, ianuarie 18, 2020
Justitie

Salvați Secția Specială! Orban, declarație de ULTIM MOMENT

Foto: expresspress.ro

Premierul Orban a anuntat in premiera, in cadrul unui interviu difuza de Romania TV, ca Guvernaul si-ar putea asuma raspunderea si pentru desfiintarea Sectiei Speciale.

loading...

„Sunt hotarat sa angajez raspunderea Guvernului pentru abrogarea celei mai mari parti din prevederile OUG 114”, a anuntat premierul Orban.

„Dar pe alte proiecte, pe anularea recursului compensatoriu, pe desfiintarea Sectiei Speciale, ati putea sa va asumati, de asemenea, raspunderea?”, a fost intrebat premierul.

loading...

„Cu siguranta. Oricum va trebui sa ne asumam raspunderea cat de curand, fie pe abrogarea fie pe prorogarea termenelor legate de pensionarea anticipata a judecatorilor, legate de marirea de la 2 ani la 4 ani a perioadei necesare pentru intrarea in magistratura, inclusiv pe abrogarea recursului compensatoriu. Pozitia mea este de abrogare prin asumarea raspunderii daca nu se poate prin dezbatere parlamentara, cel putin a eliberarii inainte de termen a celor care au comis infractiuni grave”, a declarat Orban.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi judecătorii de la cele mai mari curţi de apel din ţară au votat pentru menţinerea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, în urma consultării iniţiate de ministrul Cătălin Predoiu.

Judecătorii ÎCCJ au votat pentru menţinerea SIIJ, cu unele modificări în organizarea secţiei.

Anterior, adunările generale ale judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti, Curtea de Apel Oradea, Curtea de Apel Alba, Curtea de Apel Craiova, Curtea de Apel Ploieşti şi alte instanţe au votat împotriva desfiinţării SIIJ.

Împotriva desfiinţării SIIJ s-au exprimat şi procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Timişoara, Parchetul Curţii de Apel Braşov, Parchetul Curţii de Apel Oradea, Parchetul Curţii de Apel Cluj, Parchetul Curţii de Apel Ploieşti.

”SIIJ a devenit tinta nelegiuitilor din sistemul judiciar si SRI pentru ca la SIIJ se afla dosare care pot decapita mafia care a permis transformarea Romaniei intr-o colonie. Este vorba de mafia SRI – PICCJ (nu generalizez pentru ca ma refer la anumite elemente de la varful acestor institutii ale statului, nicidecum la marea masa a ofiterilor patrioti) care au desavarsit Planul Minerva ordonat din exterior si anume distrugerea tuturor elitelor romanesti si a oricaror lideri patrioti care pot apara interesele Romaniei cu arma dosarelor penale, pe motiv ca numai asa poate fi curatata tara noastra de coruptie”, a scris jurnalistul Răzvan Savaliuc pe Lumea Justitiei.

Acesta explică faptul că din toamna anului trecut de cand s-a infiintat Sectia de Investigare a Infractiunilor din Justitie (SIIJ) nelegiuiti din Justitie si servicii au declansat cea mai infernala campanie de discreditare a unei institutii vitale pentru sanatatea societatii si democratiei Romanie. O institutie ceruta insistent de asociatiile profesionale consacrate ale magistratilor.

”Un experiment dement, dar extrem de eficace, dublat de o campanie a presei aservite, de propaganda, insarcinata cu misiunea de a demoniza de dimineata pana seara orice politician, om de afaceri, patron de presa sau jurnalist independent, care isi permite sa gandeasca patriotic, nationalist. Globalismul nu suporta patriotismul niciunei natiuni.

***

De ce s-a ordonat in societate inocularea unei uri atat de mari impotriva SIIJ? La care s-au raliat atat PNL, cat mai ales iresponsabilul presedinte Klaus Iohannis?

Pentru ca la SIIJ sunt in lucru dosare penale grave, cu semnatarii protocoalelor SRI – PICCJ – ICCJ. Sunt dosare cu inculpata Laura Kovesi (rasplatita politic cu postul de procuror sef european, rasplata recunoscuta chiar de Klaus Iohannis prin comunicat al Administratiei Prezidentiale in care instigatorul la ura nationala se lauda ca presedintele Frantei, care nu are nicio atributie legala intr-o alegere a structurilor UE, l-a asigurat de sustinerea lui Kovesi pentru functia de procuror european). Daca asta nu e coruptie politica atunci cum o putem califica?

La SIIJ se afla dosarele cu fostii si actualii sefi ai SRI care au semnat protocoalele cu PICCJ, declarate ilegale de catre Curtea Constitutionala. Le tataie curul de frica! Un singur procuror curajos si determinat sa aplice legea ii poate trimite unde le este locul: la puscarie! Tot la SIIJ sunt dosare care ajung inclusiv la presedintele Klaus Iohannis, legate de proprietatile fostei organizatii naziste retrocedate de o anume judecatoare. Si tot la SIIJ sunt sute de dosare cu infractorii din DNA care au nenorocit elite romanesti fabricand dosare, finalizate cu sute de achitari ca urmare a unor probatorii inventate. Chiar asa, avem cred ca peste 1000 de achitari in dosarele DNA si niciun procuror DNA bagat la inchisoare pentru inscenarile comise. Oare e normal ca infractorii din DNA sa scape dupa tot raul imens facut acestei tari?

Iata de ce SIIJ a devenit tinta unor atacuri infernale. Niste nenorociti de propagandisti platiti de servicii pe bloguri obscure i-au lipit obsesiv in ultimul an eticheta de “SS” adica, chipurile “Sectia Speciala” (ordin venit de la varful SRI), desi denumirea parchetului este Sectia de Investigare a Infractiunilor din Justitie. Dar lumea trebuia prostita sa creada ca acolo e o organizatie de tip fascist de genul fostei SS. Iar campaniei de propaganda anti-romaneasca i s-a raliat si ultimul Raport MCV, o constructie diversionista mizerabila, ca in mai toti anii trecuti, sanctionata de toti magistratii responsabili. Asa se lucreaza cand vrei sa distrugi credibilitatea unei institutii… si vrei sa aperi infractori cu banii serviciilor si mai ales cu bani europeni.

La randul ei, la Inspectia Judiciara – care a trimis in judecata disciplinara si a cerut excluderea din Magistratura a multor procurori si judecatori care au comis abuzuri in vremurile de glorie ale statului paralel – a devenit tinta propagandistilor serviciilor. Gratie unor fonduri uriase alocate anual de la bugetul de stat, serviciile de informatii isi permit sa finanteze site-uri si postaci care nu au alta menire decat atacarea acestor institutii fundamentale ale statului. O uriasa tradare nationala!

Ca roman care in 21 decembrie 1989 aveam 22 de ani, eram in prima linie la baricada de la Inter, iar in jurul mei cadeau impuscati cu zecile alti tineri ca mine – iar eu ar fi trebuit sa impart aceaasi soarta – nu pot sa tac cand vad mizeria in care este ingropata aceasta tara. Nu pot sa tac cand vad ca serviciile de informatii, pe banii nostri, vand natiunea unor interese straine. Nu pot sa tac cand vad ca avem politicieni transformati de sistem in marionete, care fac in pantaloni de frica. Sau cand vad ca Justitia in care cred si stiu cum era odata, a ajuns sa aiba atatia #rezist in interiorul ei… din CSM, PICCJ, instante si parchete, care si-au dat mana cu interese globaliste sa distruga tot ce este romanesc.

Vai de prostii care cred in propaganda anti-romanesca si cred ca sunt romani si ca pe aceasta cale o vor duce mai bine! PS – Sfat pentru SIIJ si Inspectia Judiciara: Dati drumul la dosare. Va fi cea mai buna protectie a acestor institutii impotriva nelegiuitilor care le vor desfiintate, ca sa-si salveze pielea!”, a scris Savaliuc.

loading...

Leave a Response