sâmbătă, ianuarie 18, 2020
Politica

Retragerea Ordinului Steaua României. Năstase, reacție FABULOASĂ

Fostul premier Adrian Năstase a avut o primă reacție la scrisoarea întocmită de Tommy Iuliu Joul Tomescu, organizatorul mitingului Diasporei din 10 august 2018, prin care îi cere președintelui Klaus Iohannis retragerea ordinului Steaua României.

loading...

„Astăzi, citind stirile, am văzut un Breaking news – „Reprezentantii Diasporei ii cer lui Iohannis să retragă ordinul Steaua României lui Adrian Năstase”. Prima dată, m-am gândit că toti reprezentantii Diasporei s-au intâlnit intr-un for mondial si i-au scris presedintelui României o scrisoare care incepe cu „Domnule Fanfaron” (un mod inadmisibil de adresare, fie vorba intre noi…) prin care ii cereau să fiu sanctionat cu retragerea decoratiei amintite pentru un comentariu făcut in urmă cu trei ani, si care i-ar fi jignit pe membrii diasporei.

M-am mai calmat când am văzut că este vorba doar de o scrisoare a organizatorului mitingului Diasporei din 10 august 2018, – Tommy Iuliu Joul Tomescu, un dentist din Londra care s-a stabilit in Marea Britanie in 2010, probabil ca si in baza eliminării vizelor din 2001 si a negocierilor purtate de mine cu Uniunea Europeană pentru Capitolul JAI. Tot in baza acelor negocieri, distinsul organizator va putea rămâne in Marea Britanie si după Brexit. Si, desigur, va putea veni vara pentru a organiza intâlniri publice.

loading...

In ceea ce priveste formula de acum trei ani, cred că cel mai bun lucru este să reiau un comentariu pe care l-am scris pe blog in 25 iulie 2016, stiind totusi că testul PISA a revelat o situatie ingrijorătoare:

„Niște indivizi care nu au văzut emisiunea mea de la Antena 3, au făcut diverse afirmatii stupide, anunțând ca eu as fi jignit „milioane de romani din diasporă”, numindu-i „indieni”, ceea ce evident ca ei nu sunt. Bineînțeles ca nu sunt indieni. Sunt români.

In realitate, problema nu este de etnicitate ci de coeficient de inteligenta. Ma refer la cei care au făcut interpretarea respectiva. Eu am analizat spectrul politic românesc si, in legătura cu USB – in condițiile unei eventuale coalizari a mai multor organizații civice – am folosit o metafora (sa explic ce înseamnă asta?), întrebându-ma dacă nu cumva vor fi mai mulți „generali” (șefi ai organizatiilor afiliate) decât „indieni” (membri, „soldați”). Este o metafora comuna, cunoscuta celor care au absolvit liceul. In acest context, m-am referit si la votantii din diasporă, pornind de la faptul ca numărul celor înscrisi pe listele de vot prin corespondenta, pana acum (era vorba de anul 2016, n.b.), este de doar 3000, fapt pentru care eu nu am nicio responsabilitate.

Le reamintesc celor care ma critica pentru metafora respectiva ca multi dintre cei care formează astăzi diaspora românească au putut călători si munci in Europa datorită eliminării vizelor, realizată de guvernul meu in 2001 si datorită finalizării negocierilor cu Uniunea Europeana, in 2004, ceea ce a permis obținerea unor joburi in străinătate.
In ceea ce privește votul din 2014, înțeleg ca el a fost ok si ca a produs efectele așteptate”.

Din elegantă, nu am reluat si titlul postării de atunci.

PS 1 Eu ii inteleg pe „intelectualii lui Băsescu”, rămasi fără sinecuri, pe talibanii politici – in curs de afirmare, care vor să-mi ia bicicleta sau ceva de genul ăsta pentru că nu am sapcă, dar nu prea inteleg ce legătură are distinsul dentist de la Londra, căruia nu-i răspunde Iohannis, cu participarea mea la receptia natională. Participând acolo, am crezut că, după alegerile prezidentiale, după 15 ani de ură si discordie, poate incepe un capitol nou. Se pare că sansele sunt mici.

Si dacă mai era necesar, repet pentru cei cu un coeficient mic de inteligentă că formula cu „indieni” era o metaforă si nu avea nicio conotatie jignitoare.

PS 2 Sper că agentiile de stiri care au preluat scrisoarea lui Tommy Tomescu, vor prelua si declaratia mea, ca drept la replică”, a scris Adrian Năstase pe pagina sa de Facebook.

loading...

4 Comments

  1. Oricine are în CV perioada/perioade de stagiu in penitenciar prin sentința definitivă, nu poate să dețină un titlu onorific al statului . Oricine ar fi. Nu este OK

    1. Serioooos? Nu ați aflat că au fost pline închisorile bolșevice de personalități uluitoare ale României? E limpede că nu ați auzit, nici de poliție politică, de dosare ticluite, nici de sentințe dictate completului de judecată de către persoane fără îndrituire, însă în virtutea unor protocoale ilegale…. Ați sosit recent din cosmos?!?

  2. N-am crezut vreodată că voi ajunge să admir un mesaj transmis de către fostul ministru de externe, premier, președinte al Camerei Deputaților Prof. univ. dr. Adrian Năstase. Momentul prezent reconfirmă valabilitatea zicerii NICIODATĂ SĂ NU ZICI NICIODATĂ. Excepțiile confirmă, întotdeauna, regula. Revenind, mesajul este strălucit! Desigur, se adresează oamenilor cu minte performant funcțională și devotați României.

  3. societatea romaneasca a atins un grad de divizare demn de cartea recordurilor..indivizii nu mai au incredere in indivizi, societatile in societati si in ansamblu (intrunit) numai credem in nimic ..si procesul este in desfasurare..si appar unii care scandeaza ..Vrem unire cu Moldova..dar nu tin cont ..de o zicala ..arhgicunoscuta si confirmata; pestele dela cap de impute .. ei atunci vedeti ce CONDUC ROMANIA siii..veti intrevedea finalul spectacolului..sustinut de CAPETE ,actorii obisnuiti si ..maidanezi..cred ca daca am merje la intamplare ..am avea oarece succes..uri

Leave a Response