luni, ianuarie 20, 2020
Politica

Olguța Vasilescu: Nu veţi mai beneficia deloc de pensie!

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a reacţionat într-o postare pe Facebook, după ce vicepremierul Raluca Turcan a anunţat că vârsta de pensionare ar putea creşte în România la 70 de ani.

loading...

Olguța Vasilescu spune că „speranța de viață în România este cu opt ani sub media Uniunii Europene”, iar printr-o creștere a vârstei de pensionare la 70 de ani, mulți români nu ar mai putea beneficia de pensie.

„Români, vi se pregăteşte ceva! Speranţa de viaţă în România este cu 8 ani sub media UE. O creştere a vârstei de pensionare la 70 de ani înseamnă că nu veţi mai beneficia deloc de pensie! Nici în cele mai negre vise nu îmi puteam imagina că vor lua astfel de măsuri cei de dreapta! Şi nimeni nu protestează…#aveticeativotat” a scris Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook.

loading...

Vârsta de pensionare în România ar putea crește, a anunțat, miercuri, vicepremierul Raluca Turcan, în cadrul unei conferințe de presă, la Palatul Victoria.

Ea a arătat că acest subiect privind posibilitatea optării pentru creşterea vârstei de pensionare a fost lansat în dezbatere publică.

„Se lucrează la un proiect. Dacă vă aduceţi aminte, există şi în Camera Deputaţilor un astfel de proiect prin care să poţi să optezi pentru a putea lucra până la 70 de ani. Dacă se va ajunge la concluzia că există o susţinere pentru această idee, este posibil să luăm această măsură. În momentul de faţă, nu cred că poate fi pusă problema pensionării obligatorii la 70 de ani”, a spus vicepremierul Turcan.

loading...

3 Comments

  1. In acest moment, nu este posibil. Ieri, 15-ian-2020 , Franta a dat inapoi dupa ce dorise sa majoreze virsta de pensionare la 70 de ani si a decis ca virsta de pensionare sa fie 62 (saizecisidoi) de ani.

  2. Dar in Romania sunt boi in PNL care vreau sa trimita cetateanul de la licul de munca direct in cimitir!Si atunci la ce sa mai plateasca pulimea bani pentru pensie de stat si pensie privata pilon 2 si 3 ?

  3. Dar in Romania sunt boi in PNL care vreau sa trimita cetateanul de la locul de munca direct in cimitir!Si atunci la ce sa mai plateasca pulimea bani pentru pensie de stat si pensie privata pilon 2 si 3 ?

Leave a Response