sâmbătă, ianuarie 18, 2020
Externe

Marea TICĂLOȘIE făcută de USR, PMP și PNL în Parlamentul European

Nu se mai poate cu ăștia! Platforma România Curată publică articolul ”Lista Rușinii” în care se precizează că joi, Parlamentarul European a adoptat o rezoluție fără caracter obligatoriu prin care a decretat urgență climatică și de mediu. Chiar dacă este simbolic, documentul pune presiune pe liderii Uniunii Europene în contextul Conferinței ONU privind Schimbările Climatice (COP 25) care va avea loc zilele viitoare la Madrid.

loading...

Potrivit sursei, noua Comisie Europeană este obligată politic să vină în primele 3 luni de activitate cu Acordul Ecologic European (European Green Deal), iar liderii UE să își asume angajamente ferme pentru o limitare a creșterii temperaturii medii la 1,5 grade Celsius, reducerea emisilor cu 55% până în 2030 și cu 100% până în 2050, respectiv reducerea emisiilor globale din transporturi și aviație.

Rezoluția a primit 429 voturi pentru, 225 împotrivă și 19 abțineri. În mare, cei care au votat împotrivă sunt extremiștii de dreapta, conservatorii, dar și vreo jumătate dintre popularii europeni. În ceea ce îi privește pe eurodeputații români, 23 au susținut rezoluția, iar ceilalți 9 au votat împotriva ei.
Greenpeace a urmărit votul și a publicat vineri lista europarlamentarilor din România care nu au fost de acord cu simbolica stare de urgență climatică, numită de ei lista rușinii:

loading...

Traian Băsescu (PMP, PPE);
Vasile Blaga (PMP, PPE);
Cristian Bușoi (PNL, PPE);
Gheorghe Falcă (PNL, PPE);
Jean Marian Marinescu (PNL, PPE);
Siegfried Mureșan (PNL, PPE);
Daniel Buda (PNL, PPE);
Dan Motreanu (PNL, PPE);
Cristian Ghinea (USR, Renew).

Cea mai mare surpriză a venit din partea lui Cristian Ghinea, fiind singurul europarlamentar din grupul Renew Europe care s-a abținut. Adică nici da (declarând deja că nu e de acord cu rezoluția), nici ba (probabil ca să nu se pună rău cu grupul din care face parte). Greu cu asumarea, greu…

loading...

Leave a Response