luni, ianuarie 20, 2020
Social

Ioana Ene Dogioiu, SFATURI pentru Viorica Dăncilă

Liderul PSD și-a făcut noi prieteni! Ioana Ene Dogioiu de la ziare.com vine cu sfaturi pentru liderul PSD, Viorica Dăncilă. Aceasta consideră că Dăncilă trebuie să-și întărească poziția și să nu ierte nimic. ”Numai dupa ce lama palosului e umeda, voda este cu adevarat voda”, scrie Ioana Ene Dogioiu. În opinia lui Dogioiu, mesajul pe care Dancila are nevoie sa-l transmita si partidului si societatii este „dezdragnizarea”.

loading...

”Viorica Dancila a trecut la o ampla operatiune de maziliri din cel putin doua motive usor de inteles. Pe de-o parte este nevoia de consolidare a puterii, pe de alta parte continuarea strategiei de stingere a tensiunilor din societate pentru demobilizarea electoratului ostil.

Simplul fapt ca a fost aleasa la congres pentru ca este premier, deci de numele ei se leaga mentinerea guvernarii, nu inseamna ca dna Dancila si este recunoscuta ca lider de un partid care a trecut de primul soc al condamnarii lui Drangea si pierderii alegerilor. Dna Dancila nu are anvergura si nici recunoasterea necesare pentru a controla cu adevarat partidul.

loading...

De aceea vedem ca se si confrunta cu tot felul de gesturi de fronda. Unele la nivel strict declarativ ca ale lui Plesoianu – Sputink sau Robert Negoita, altele chiar prin fapte precum boicotul pus la cale la Senat de Serban Nicolae la votarea lui Mugur Isarescu. Daca le tolereaza, Viorica Dancila da semnalul ca ele sunt permise si dupa aceea ar veni cu duiumul, anulandu-i orice urma de autoritate. Numai dupa ce lama palosului e umeda, voda este cu adevarat voda.

Pe de alta parte, am vazut ca de la alegeri, strategia dnei Dancila a fost sa inchida cate surse de tensiune din societate a putut. Fara actiuni spectaculoase pe zone sensibile, fara declaratii belicoase, dna Dancila a ales o postura impaciuitoare, materna chiar. Exista insa totusi in guvern cateva surse de tensiune. De exemplu, daca 10 august o prinde pe Carmen Dan la sefia ministerului de Interne, s-ar putea sa iasa prost.

Ecuatia e valabila si pentru fidelii lui Dragnea care tin capul la cutie, cum e dl Daea. Mesajul pe care dna Dancila are nevoie sa-l transmita si partidului si societatii este „dezdragnizarea”. De la CCR i-a venit insa o lovitura grea – decizia privind completurile de 3 nespecializate”, a scris Ioana Ene Dogioiu.

loading...

Leave a Response