sâmbătă, ianuarie 18, 2020
Politica

În ce hal de #Rezist a ajuns Birchall. Cum râde de Mazăre

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, care a făcut demersuri pentru a-l aduce pe fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, în țară, pentru a-și ispăși pedeapsa, spune că a fost acuzată de edil de „exces de zel”. Birchall îl ironizează pe Radu Mazăre chiar dacă e în pușcărie. ”Poate era mai bine să-l mai fi lăsat la plajă, să-și exercite talentele de salvamar”, a spus aceasta.

Loading...

„Ziua și atacul la Ana Birchall! Și ghiciți cine mă atacă de data asta! Nimeni altul decât Radu Mazăre, cel mai cinstit edil pe care l-a avut vreodată România! Aflu că se continuă atacul și campaniile de defăimare și denigrare la adresa mea, fiind acuzată mai nou că „printr-un exces de zel l-am adus, într-un timp record pe Radu Mazare, un nume sonor, să execute pedeapsa în România”!

Cu alte cuvinte, faptul că mi-am îndeplinit cu responsabilitate și profesionalism obligațiile de ministru al justiției și l-am adus în țară, într-un timp scurt, este adevărat ( de vineri dupa amiaza pana luni dimineata), pe fugarul Radu Mazăre să-și execute pedeapsa este de condamnat și trebuie sa o punem la zid pe Birchall.
Așa e, poate era mai bine să-l mai fi lăsat la plajă, să-și exercite talentele de salvamar.

loading...

P.S. Pe lângă decredibilizarea mea, acest nou atac are și o altă miză, una importantă pentru dl Mazăre… Dar vom vorbi despre asta într-o postare următoare”.

Ana Birchall are postări tot mai pe placul puterii si #Rezist. Ea a militat cu toata forta pentru desfiintarea Sectiei Speciale.

„Nimeni până în acest moment, nici măcar membrii Comisiei Speciale din Parlament n-au reuşit să mă lămurească şi să-mi demonstreze utilitatea şi funcţionalitatea alineatului 2 al art. 88 indice 1 prin care Secţia specială rămâne competentă, îşi păstrează competenţa faţă de toate cauzele în care este urmărit, investigat un magistrat. Cu alte cuvinte, pentru mine este o mare necunoscută şi un mare semn de întrebare de ce Secţia Specială trebuie să-şi păstreze competenţa pentru toate dosarele? Eu îmi asum că această Secţie Specială, aşa cum este acum reglementată, nu poate continua să funcţioneze, pentru că nu mă convinge nimeni că acest alineat asigură justeţea actului de justiţie”, spunea Ana Birchall.

Președintele CSM, Lia Savonea, i-a ceru la acea vreme ministrului Justiției, Ana Birchall, să precizeze dacă a agreat în vreun fel cu procurorul general american sau cu reprezentanții altui stat asupra unei „foi de parcurs” cu privire la întărirea statului de drept din România, în condiţiile în care independenţa justiţiei, apărată de CSM, este o componentă importantă a statului de drept, iar CSM nu a fost consultat cu privire la o asemenea „foaie de parcurs”.

Declarația cu privire la această foaie de parcurs a fost făcută de către Ambasadorul SUA la UE, Gordon Sondland, în cadrul unei conferințe de presă la București, pe data de 5 septembrie 2019. Astfel, Centrul de Resurse Juridice a solicitat CSM să exprime un punct de vedere public cu privire la existența, conținutul, respectiv oportunitatea unei astfel de foi de parcurs și dacă membrii Consiliului au fost implicați în conceperea acesteia. Totul a rămas in coadă de peste. Birchall a fost intr-un final exclusa din PSD.

loading...

1 Comment

  1. Exces de zel a fost și când personal a transmis condoleanțe familiilor din Caracal, fara sa aibă nici o dovadă concludenta- grăbită sa mascheze derapaje și imixtiuni ale stăpânilor săi. Când servești la mai multi te arzi și iese fum provocat de exact instrumentele tale..

Leave a Response