luni, ianuarie 20, 2020
Politica

Fost judecător CCR, despre ANTICIPATE. Ce se intâmplă

Petre Lăzăroiu, fost judecător al Curții Constituționale, spune că indiferent de voința politică, timpul nu este suficient pentru a organiza alegeri anticipate.

loading...

”CCR a preluat ca atare recomandările Comisiei de la Veneția și le-a constituționalizat prin decizii. Da, sunt recomandări ale organismelor internaționale, pe care Curtea le-a constituționalizat. Nu e timp pentru alegeri anticipate. Nu pot fi odată cu alegerile locale. Să le devansezi, nici atât. După locale, nu mai are rost. Dacă ei vor să forțeze, cu siguranță vor forța. Dar CCR nu poate încălca deciziile anterioare. Sunt chestiuni politice, nu mă interesează astea. Puteau să o facă anul trecut” a spus Petre Lăzăroiu la Antena 3.

Preşedintele Klaus Iohannis a explicat, miercuri, la Palatul Cotroceni,de ce este nevoie să se organizeze cât mai repede alegeri anticipate.

loading...

Şeful statului a fost întrebat dacă are vreo preferinţă în privinţa variantelor de declanşare a alegerilor anticipate. „Pot să vă spun că am o variantă preferată, care este alegeri anticipate. Vom ajunge la această soluţie, şi atunci veţi vedea, foarte pe concret, cum se va realiza”, a spus el. Klaus Iohannis a precizat că alegerile anticipate se impun dintr-un motiv clar şi simplu: „Am avut în 20219 alegeri europarlamentare care au fost câştigate net de PNL şi pierdute de PSD.

Am avut alegeri prezidenţiale, care au fost net câştigate de mine, ca şi candidat al PNL, şi au fost clar pierdute de PSD. Toate, dar absolut toate sondajele din ultima vreme arată că românii îşi doresc o schimbare, inclusiv în Prlament”. Potrivit lui Iohannis, „românii îşi doresc ca PSD să plece de la putere”. „Trebuie să fim foarte realişti, am câştigat europarlamentarele, prezidenţialele, însă, în Parlament, sunt tot aceeaşi parlamentari care au fost aleşi în 2016. PSD-ul are un număr foarte mare de parlamentari şi PSD-ul nu doreşte să lase puterea din mână şi, atunci, este natural, în această situaţie, în care românii îşi doresc o schimbare, să purcedem cât mai repede la alegeri parlamentare”, a mai declarat Klaus Iohannis.

loading...

1 Comment

  1. Denumirea de sef al statului este un fals!In nici o lege a Statului Roman nu exista o asemenea functie!Si toti speakerii si politicieni folosesc acest termen fals!

Leave a Response