marți, noiembrie 12, 2019
Justitie

Desemnare Kovesi. Lucian Bolcaș, reacție

Fosta șefă a DNA a fost votată, în urmă cu puțin timp, pentru funcția de procuror-șef european. Avocatul Lucian Bolcaș a reacționat după ce Laura Codruța Kovesi a fost votată astăzi în funcția de procuror-șef european, în Consiliul UE.

loading...

”Este vorba despre un vot politic în detrimentului unui concurent care din câte cunoaștem despre el era mult mai bine pregătit din punct de vedere juridic, dar în același timp, mult mai apt din punct de vedere a concepțiilor sale despre drept pe care le are.

Nu pot să pun în antiteză concepțiile despre aplicarea dreptului ale concurentului cu cele ale doamnei Laura Codruța Kovesi care nu are nicio concepție din acest punct de vedere. Ci numai folosirea forței atunci când consideră că este necesar. Reacția mea se sintetizează într-o singură frază: Regret pentru Europa”, a precizat Lucian Bolcaș în exclusivitate pentru DCNews.

loading...

Președintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit despre votul pentru Laura Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european, în Comitetului Reprezentanţilor Permanenţi (COREPER).

”Atât PNL, cât și președintele Klaus Iohannis au fost implicați extrem de serios în efortul de demontare a tuturor minciunilor și acuzelor fără fundament aduse de Guvern și de PSD împotriva candidatului român și am fost implicați în susținerea acestei candidaturi. Ne bucurăm că am contribuit la această victorie care este foarte importantă pentru România” a afirmat Ludovic Orban, la Digi24.

”Procedura de desemnare presupune înțelegerea între Consiliul UE și PE. La primul vot, Consiliul UE nu a desemnat-o pe Laura Codruța Kovesi ca și candidat din partea Consiliul UE. După desemnarea candidatului francez, în PE, am avut o contribuție decisivă ca Laura Codruța Kovesi să fie votată în Comisia LIBE și-n Comisia de control bugetar candidatul PE.” a continuat Ludovic Orban.

loading...

Leave a Response