marți, noiembrie 12, 2019
Justitie

Desemnare Kovesi. I. Mocanu, explozie de ”bucurie”: E minunat..

Ambasadorii statelor membre ale UE au votat, joi, pentru desemnarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european. Au existat 17 voturi „pentru” din totalul de 22 de voturi exprimate.

loading...

Romania a votat impotriva si e inteles de ce. Kovesi e cercetată pentru mărturie mincinoasă, luare de mită și abuz în serviciu. Avocata Ingrid Mocanu notează cu ironie: Europa va savura din plin valorile românești! Acesta pune si o intrebare interesanta: în functii europene de o asemenea anvergură se pot numi „penali”? Să vedem intreaga postare.

”E minunat! Europa va savura din plin valorile românești! Ne vom distra cu anchetele europene ale LCK. Ce este șocant, este lauda liderilor opoziției din România despre cum au facut ei și Klaus lobby prin Europa pentru Kovesi. Abia aici apar problemele:

loading...

1. În România ceea ce au facut ei se numește trafic de influență și ar fi trebuit să li se deschidă dosare de către subordonații Slujirii.
2. Când toti urlam că dosarele sunt politice, tot ei susțineau că nu este adevărat. Acum, când s-a probat că așa era și s-a constatat ca ea chiar era prietena opoziției nu mai zice nimeni nimic?
3. Dacă Faraoanca făcea numai dosare bune, Orban de ce a avut dosar penal? Dacă dosarul lui era bun, de ce a fost achitat? Nu era justiția independentă? PS- în functii europene de o asemenea anvergură se pot numi „penali”? Dar dublu-penali?”, a scris avocata Ingrid Mocanu.

Kovesi a avut o primă reacție după ce a fost validată de Consiliul Uniunii Europene pentru funcția de procuror-șef european. Fosta șefă DNA a susținut că votul din COREPER, precum şi votul din Parlamentul European în favoarea sa pentru prostul de procuror-şef european au fost de fapt o recunoaştere a calităţii şi a profesionalismului oamenilor din justiţia română.

„Eu sper ca această numire să reprezinte pentru toţi magistraţii, şi procurori şi judecători, o motivare să continue ceea ce s-a început şi s-a făcut bun, şi mă refer în special la lupta anticorupţie, să fie un motiv ca să apere în continuare justiţia, să reziste împotriva presiunilor şi a hărţuirilor atunci când acestea au loc.

Este adevărat că sunt şi au fost anumite probleme când vorbim despre justiţie, dar să nu uităm totuşi ce s-a făcut bun în justiţie în ultimii ani şi cred că acest vot, precum şi votul din Parlamentul European au fost de fapt o recunoaştere a calităţii şi a profesionalismului oamenilor din justiţia română”, a declarat Kovesi, pentru Europa FM

loading...

Leave a Response