sâmbătă, decembrie 7, 2019
Actualitate

C. Țopescu: Nu sunt mândră că sunt româncă. Mi-e RUȘINE…

”Nu sunt mândră că sunt româncă. Mi-e rușine uneori că sunt româncă”, a precizat Cristina Țopescu. ”Frații noștri care și-au luat lumea-n cap n-au plecat tot din dezamăgirea de a nu putea trăi decent în propria lor țară ?”, a adăugat aceasta. Se pare că tema cu Diaspora nu a fost încă epuizată de liberali și useriști.

loading...

”Bună dimineața de 1 decembrie! Nu sunt ceea ce s-ar putea numi o nationalista, nu sunt mândră că sunt româncă, încerc doar, fără să fiu mândră nici de asta, să fiu om, să fiu cât mai umană. Iar pe oamenii umani îi simt aproape de sufletul meu și îi iubesc. Cred cu strășnicie că valoarea umană nu ține de nație, etnie, religie sau orice altceva.

Nu știu dacă sunt naționalistă. Știu doar că, deși mi-e rușine uneori că sunt româncă, din cauza atâtor barbarii de care suntem în stare, a nepăsării și a indiferenței în fața ororilor care se întâmplă, de multe ori, sub ochii noștri, știu că, totuși, dacă alții se iau de români, brusc mi se activează „naționalismul” și, deși admit că mai avem mult de invățat în materie de civilizație, civilitate, d-astea…sar ca arsă și îmi apăr poporul cu argumente în favoarea lui. Pentru că sunt câteva.

loading...

Și mai știu că sunt dezamagită atât de des de ai mei, atât de des…și că mă doare rău. Dezamăgirea, mă gândesc, e și ea o formă de iubire. Nu? Frații noștri care și-au luat lumea-n cap n-au plecat tot din dezamăgirea de a nu putea trăi decent în propria lor țară ? Se simt mai respectați prin țări străine, ce trist…dar n-au încetat să-și iubească țara și să le pese de ce se întâmplă cu ea, chiar dacă poate nu se vor mai întoarce niciodată. Asta, da, iubire de țară ! Ăsta, da, naționalism frumos, sănătos, autentic!

Și ce mai știu e că, de câte ori se cânta imnul, mi se pune nodu-n gât pentru că tot sper în „Deșteaptă-te, române !” Sper cu disperare.
Și cu iubire, pesemne. La mulți ani și la mai multă omenie, români !!!❤”, a scris Cristina Țopescu pe pagina de socializare.

loading...

6 Comments

    1. Si noua ne e rusine cu una ca tine.Toti cei din jurul tau,te-au dat la o parte,si nu cred ca au făcut asta pentru ca erai tu cea mai cea,ci pentru ca nu meritai sa stai alături dè ei sau in preajma lor,asa ca…hai sictir!

  1. Dar, usor de manipulat, nu vreau sa voteze pentru mine, care nu mi-am permis sa-mi las copchii pe drumuri cu ceva rude, pentru a pleca hai-hui la muncă prin lume. Vreau ca votul sa fie exclusiv in tară, la fel ca in Polonia, la fel ca in Irlanda , la fel ca in Grecia. Cetatean , de fapt inseamna locuitor al cetatii. Nu le ia nimeni cetatenia, se pot lăuda cu ea, pot purta la sărbători portul lor popular… da sa nu decidă pentru mine. Sa un permita declanșarea unui 10 august, prin #hastagisti de profesie. Ca nu au fost nici 1% diasporenii in piata Victoriei. Si majoritate de la Urgență, intoxicat cu propriul fum de tigară

  2. Ai înfipt mereu cuțitul și l-ai răsucit! Tatăl tâu a fost cu adevărat un om respectat. Tu, ai plecat pentru bani și interese personale. Pentru mine, ești un… nimeni!

    1. Tu esti copilul, fata lui Topescu?!! Oare nu e o greșeală?! Pai dacă nici de la taica tu nu ai învățat să fi patrioată, atunci înseamnă că ceva nu e inregulă cu înseși modul de a învăța si a înțelege ceva din a fi patriot. Si e grav că ești fata marelui patriot Topescu. A semănat ca să recolteze ceva bun și sănătos și din pacate a rezultat ce se constată.

  3. Nu dnă Țopescu ,tu nu ai fost și nici nu vei fi vreodată o româncă adevărată,tu ai crescut în puf sub aripa grijulie a tatălui tău care a fost un român adevărat,și care când ai dat un pic de greu ai plecat în străinătate,ai plecat mai mult pt a-ți împlini un moft și nu pt că o duceai rău.

Leave a Response