Justitie

Ingrid Mocanu, replică după ce GRECO a pocnit Germania

2.53Kviews

Avocata Ingrid Mocanu reacționează după ce Grupul Statelor Împotriva Corupţiei (GRECO) a informat luni că Parlamentul Germaniei nu respectă recomandările referitoare la transparenţă, potrivit unui raport publicat pe site-ul oficial al Consiliului Europei.

loading...

”Îi dă afară din Europa? Ce bine! Și așa era mare înghesuială… să rămânem doar noi cu bulgarii… că noi suntem cei mai ”anticorupți” :)”, comentează ironic Ingrid Mocanu.

Potrivit documentului, Germania a respectat până acum doar trei din cele opt recomandări făcute de GRECO în 2015, iar două dintre aceste recomandări nu au fost respectate nici măcar parţial.

loading...

”Cea mai tare știre de azi: GRECO i-a băgat azi în monitorizare specială pentru neîndeplinirea standardelor anticorupție pe nemți… pe ăia din Germania, desigur. La fel ca pe Austria și Franța. Dacă nu îi ascultă pe ei, marii specialiști ai GRECO, ce le face? Îi dă afară din Europa? Ce bine! Și așa era mare înghesuială… să rămânem doar noi cu bulgarii… că noi suntem cei mai ”anticorupți” 🙂

Bă, ej nebun! Suntem la fel de ”tari” în fața GRECO ca: Danemarca, Franța, Austria, Portugalia, Luxemburg și Ungaria. Ce companie selectă avem! Adică să fim ca fraierii din restul Europei? 🙂 PS – solicit ambasadorului Hurezeanu în Germania să ceară demisia lui Merkel și să protesteze vehement printr-o scrisoare de protest. Domnu’ Klemm! Sunteți pe mute?”, a scris Ingrid Mocanu pe pagina de socializare.

GRECO informează că nu au fost făcute progrese în Germania în ceea ce priveşte recomandarea privitoare la conflictul de interese, dar nici în privinţa recomandării referitoare la transparenţă. De asemenea, recomandarea referitoare la declaraţiile de interese ale membrilor Parlamentului a fost implementată doar parţial, nefiind luată decizia de a le solicita parlamentarilor mai multe informaţii în aceste declaraţii.

Totodată, GRECO anunţă că Germania va trebui să continue eforturile privind implementarea recomandării referitoare la transparenţa în domeniul judiciar şi la activităţile judecătorilor, această recomandare fiind respectată până în prezent doar de două instanţe.

GRECO mai informează că a solicitat autorităţilor germane până pe 30 iunie 2020 un raport referitor la progresele făcute în implementarea recomandărilor care nu au fost încă respectate.

loading...

Leave a Response