Politica

Dezvăluirile lui Tăriceanu: Dăncilă s-a întâlnit cu Iohannis să …

492views

E limpede! Războiul este în toi între ALDE și PSD. S-a trecut la etapa dezvăluirilor și a punerea la îndoială a bunei credințe a partenerului de guvernare. Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că l-a pus pe gânduri faptul că nu a fost consultat în privința desemnării comisarului european, în contextul speculațiilor cu privire la o înțelegere între Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis. Concret, Călin Tăriceanu e nemulțumit că Viorica Dăncilă nu s-a consultat cu el însă s-a dus imediat la Klaus Iohannis de parcă președintele era partenerul de guvernare.

loading...

„Această manieră de a merge cu pași mărunți nu este o soluție și vă spun și pe baza experienței de 4 ani ca premier, care spun că mi-a folosit la ceva, să văd cu mai multă claritate în momente cheie de a reda suflul acestei guvernări. Pașii ăștia văd că sunt calificați în presă și ca un fel de înțelegere ascunsă între doamna prim-ministru și Iohannis.

E adevărat că unii comentatori apreciază că lui Iohannis i-ar conveni foarte mult să aibă acest guvern condus de doamna prim-ministru în continuare pe poziții în acest fel încât să aibă o țintă în care să treacă și în acest fel să își favorizeze propria realegere, dar cred că în acesta este un calcul pe are trebuie să îl facă și doamna premier și să înțeleagă că ar fi păcat ca această manieră de a duce targa pe uscat o perioadă este defavorabilă pe termen lung și domniei sale și partidului care îl conduce și guvernării și trebuie să ne gândim și la cetățeni.

loading...

Eu sper, împotriva semnelor care se arată, ca acest lucru să nu fie adevărat, dar rămâne să vedem pe parcurs și să verificăm cum evoluează lucrurile. Sunt lucruri care m-au pus și pe mine pe gânduri, faptul că, de exemplu, nu am fost consultat în privința desemnării comisarului european, dar în schimb președintele a fost consultat, cu toate că președintele nu are niciun rol în desemnare.

Nici președintele Senatului nu are vreun rol în desemnare, dar ca partener mi s-ar fi părut normal, un gest nu de curtoazie, aici e o chestiune dacă vreți de bună funcționare și de consolidare a unei încredere care trebuie să funcționeze între parteneri. Cam aici e problema”,  a spus Tăriceanu la mediafax.ro.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis recent Comisiei Europene propunerile României pentru funcția de comisar european, au relatat surse guvernamentale. Candidații propuși de Guvern sunt europarlamentarii PSD Rovana Plumb și Dan Nica.

loading...

Leave a Response