Justitie

Desființarea Secției Speciale. Nistorescu, semnal de alarmă

4.27Kviews

Jurnalistul Cornel Nistorescu reacționează după ce Raluca Turcan a anunțat că liberalii solicită convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare, în care deputații și senatorii să respingă legea privind recursul compensatoriu, dar să desființeze și Secția de investigare a magistraților.

loading...

”În ceea ce privește partea de tărăboi asumată de Victor Ponta ar trebui să trecem mai departe. Dacă guvernarea României mai încearcă să se redreseze cu sprijinul acestui cîrtitor acoperit, putem zice că mai degrabă încearcă să cîștige la Loto Prono.

Și, pentru ca țara să nu rămînă blocată în dosarul Caracal, și pentru ca nu care cumva scandalul să se lipească de un partid sau de președinte sau să ajungă și pe sema binomului, cea mai pavoazată dintre liberali, Raluca Turcan, a găsit de cuviință să iasă la rampă cu aceeași idee patriotică pe care o vîntură toți acoperiții și subordonații. Să fie convocată o ședință specială a Parlamentului care să îngroape niște acte normative și niște proiecte, dar, mai ales, să adopte:

loading...

„Desființarea Secției Speciale de Investigare a Magistraților. Această secție este doar un mijloc politic prin care actuala coaliție de guvernare încearcă să politizeze și să subjuge justiția, afectatând astfel independența actului de justiție”.

Mă simt obligat să le atrag atenția celor care ar putea fi interesați de cotloanele acestei insistențe care ascunde de fapt o mare ticăloșie. Klaus Iohannis, Traian Băsescu și toată gașca protejată de DNA, plus SRI se tem de moarte că pierd controlul asupra instrumentului de tortură construit de Traian Băsescu-Maior-Coldea-Koveși și încă vreo cîțiva de prin preajmă. Cu Secția specială funcționînd dincolo comanda lor, toate abuzurile din Justiție se duc pe copcă. Pot fi cercetate și deferite CSM-ului și judecății. Judecătorii și procurorii (mai ales!) sunt obligați să respecte legea și să rămînă în pătrățica profesiei lor.

De ce face PNL-ul un program din protejarea exagerată a magistraților? De ce liberalii visează la procurori și judecători de tip comunist? De ce înfruntă PNL-ul insistența cu care populația României susține ca și magistrații să plătească pentru greșelile și abuzurile lor? Cu siguranță pentru a rămîne de partea binomului și pentru a nu fi ținta unor investigații legate de abuzuri și de corupție. Un Iohannis cu dosare penale pe mîna unor procurori speriați de SSIM nu mai este nici puternic și nici arogant.

Altfel, va fi judecat un ministru sau un consilier prezidențial sau un general SRI de un judecător care știe că poate da socoteală. Iar decontul abuzului, al prostiei sau al partizanatului, nu înseamnă atac la statul de drept (cum zice PNL-ul din răsputeri) ci mai degrabă un prim atac la satul mafiot”, a scris Cornel Nistorescu.

loading...

1 Comment

  1. Cenzura tine cu tot dinadinsul sa nu apara comentarii! Ei uite ca scriu, si daca nu o sa apara am sa gasesc alta metoda! SA FIE CALR! PNL nu mai exista! A fost asasinat de Iohannis! Acum adevaratii liberali ar trebui sa dea in judecata acest PD si sa-i ceara sa-si ia numele adevarat, pt ca de fapt la ora actuala este PD nu PNL!

Leave a Response