Externe

Timmermans își arată fața. Limbaj SUBURBAN

464views

Ministrii britanici „alergau ca niste idioti” cand au ajuns la negocierile pentru Brexit in 2017, a declarat prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Timmermans se astepta „la niste trucuri demne de Harry Potter” de la ministri, relateaza BBC.

loading...

Negocierile dintre Marea Britanie si UE au inceput in 2017, dupa ce premierul Theresa May a declansat Articolul 50 prin care un stat membru paraseste blocul european. La sfarsitul lui 2018, May a ajuns la un acord cu UE, insa parlamentarii britanici au votat impotriva planului de trei ori, ceea ce a dus la o amanare a Brexit pana pe 31 octombrie 2019.

Intr-un interviu acordat in martie 2019, Timmermans a declarat ca a fost „socat” sa vada cat de nepregatita era echipa britanica la inceputul negocierilor.

loading...

„Am crezut ca sunt atat de geniali. Ca au intr-un seif ascuns la Westminster o carte ca in Harry Potter plina de trucuri”, a afirmat el. Insa dupa ce l-a vazut pe ministrul Brexit-ului de atunci, David Davis, tinand un discurs, Timmermans s-a razgandit. „L-am vazut ca nu a venit, ca nu negociaza si m-am gandit ‘O, Doamne, n-au niciun plan'”, a precizat Timmermans.

„A fost foarte socant, sincer, pentru ca pericolul la a nu avea niciun plan … Timpul trece si tu nu ai niciun plan. Este ca Lance Corporal Jones care spune ‘Nu va panicati, nu va panicati’. Alergau ca niste idioti”, a declarat el.

Timmermans l-a criticat, de asemenea, pe Boris Johnson, fostul ministru britanic de Externe si actualul favorit sa devina noul premier britanic, pentru abordarea sa privind negocierile privind Brexit-ul.

„Poate sunt cam dur, dar este timpul sa fim duri. Nu sunt convins ca era sincer. Mereu am impresia ca se joaca cu noi”, a precizat el.

loading...

Leave a Response